Diverse inscrisuri care dateaza din vremuri indepartate, prezinta persoanele care practicau vrajitoria, ca fiind foarte importante   avand un cuvant greu de spus in comunitate. Vrajitorii aveau raspunsul pentru necazurile care se abateau asupra unor persoane sau chiar a unor tinuturi intregi, de multe ori solutiile oferite celor ce le cereau sfatul erau absurde si nici nu ajutau intr-un fel la rezolvarea problemelor. In Evul Mediu vrajitoria era aspru pedepsita, aceasta perioada este considerata ca fiind cea mai sangeroasa vanatore de vrajitoare din istoria omenirii. Majoritatea celor pedepsiti in aceasta perioada nu aveau nici o legatura cu acest lucru, metoda de exterminare a celor acuzati era arderea pe rug, un rol foarte important in aceasta actiune le-au avut mai marii bisericii din acele vremuri.

Multa lume se intreaba daca totusi exista vrajitoare, cum arate ele ?…. Cu siguranta exista persoane in zilele noastre care fac vraji, daca va asteptati sa arate batrane si cu o matura in mana, atunci nu o sa le vedeti niciodata, daca ar fi sa impartim in categorii atunci putem spune ca avem doua feluri de personaje : cele care nu vor recunoaste niciodata ca practica vrajitoria sunt cele mai periculoase personaje, pun in practica magia neagra ; cea de-a doua categorie sunt sarlatanii care de fapt se prezinta ca fiind mari facatori de bine dar in realitate sunt doar niste excroci care isi cauta victimele naive prin diverse anunturi la mica publicitate.

Iata cateva din cele mai des folosite vraji, o sa le prezentam fara a descrie ritualul :

Batul – este folosit pentru a desparti cupluri, dezbina familii. Cel sau cea care il foloseste va incerca sa treaca printre doua persoane pe care doreste sa le desparta si in timpul trecerii sa ii atinga pe amandoi cu acel bat. La acest ritual este folosit un sarpe si o broasca.
Schelet de liliac – desparte cupluri dar in acelasi timp, aduce persoana langa altcineva. Persoana vizata este atinsa cu ramasite de liliac. In acest caz se foloseste un liliac si furnici.

Pamant de pe mormant – aceasta metoda duce la probleme de sanatate grave dar cauza si natura acestor probleme nu este depistata de catre medici. In aceasta situatie se foloseste un obiect personal al victimei si pamant de pe un mormant. Sfoara – se foloseste pentru a provoca diverse necazuri, in general persoanele vizate nu reusec sa isi intemeieze o familie, lucrurile in ansamblu functioneaza in sens invers. In acest caz se foloseste o sfoara care a avut contact cu un mort.

Piper – in general provoaca conflicte, neintelegeri, scandal. Aceasta metoda presupune un ritual cu boabe de piper si un porc. Acestea sunt doar cateva din metodele care sunt practicate de vrajitoare, singura solutie care va poate ajuta este credinta, rugaciunea, un preot va poate indruma sa urmati calea cea buna, in niciun caz nu este recomandat sa apelati la personele „facatoare de minuni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.