Visele pot reprezenta uneori un subiect de  care ne rusinam sa-l povestim de cele mai multe ori si asta deoarece actiunea visului este de asa natura incat ne este rusine de noi insine. Astfel de vise  apare mai frecvent o data cu pubertatea si va continua pe intreg parcursul vietii.

Frecventa viselor difera de la o persoana la alta, aceasta categorie de vise in cele mai multe din situatii este un raspuns la viata personala a fiecaruia dintre noi. Daca de-a lungul istoriei bisericile condamnau astfel de vise si ii considerau pacatosi pe cei care le aveau, in zilele noastre specialistii in domeniu confirma ca astfel de vise sunt normale fiind un semn de sanatate pentru individ.

In perioada pubertatii visele de acest gen  sunt destul de frecvente mai ales in cazul baietilor, cauza acestora fiind transformarea prin care trece organismul  din cauza activitatilor hormonale.

Deasemenea astfel de vise apar frecvent si in cazul iubirilor nedeclarate, cand o persoana ajunge sa se indragosteasca de o alta persoana fara ca sa fi impartasit aceasta dragoste celui de care s-a indragostit. In foarte multe din cazuri, fetele tinere se indragostesc de persoane necunoscute, vedete, etc.

Odata cu maturizarea individului si acumularea unei experienta, acest gen de vise  nu mai sunt asa de frecvente, iar daca totusi avem astfel de vise acestea in cele mai multe din cazuri au o insemnatate. Semnificatia visului  in mare parte poate creiona anumite fantezii  ascunse. Daca in vis ne apare o persoana pentru care am manifestat interes, in imaginatia noastra, visul poate fi un rezultat al acesteia. Starea sufleteasca in perioada si dupa vis este foarte importanta in explicarea acestuia.

Vinovatia este un sentiment destul de des resimtit ca urmare a visului erotic, visul in care avem acest sentiment poate insemna o greseala, pacat fata de cineva, am omis ceva care ar putea fi interpretat ca si minciuna.

Satisfactie, emotie in vis, daca ai astfel de sentimente e foarte posibil sa ai parte de o relatie noua sau sa cunosti pe cineva care va trezi sentimente in tine.

Violenta  in vis poate fi un semn de probleme in relatia ta, atata timp cat acest vis nu iti provoaca placere sau nu este o fantezie. Trebuie sa avem in vedere ca uneori visele pot fi plasmuiri al mintii noastre, impliniri ale fanteziilor  ascunse.

Incestul in vis, acesta categorie de vise este una cu semnificatii diferite de la caz las caz, sunt foarte importante toate elementele din vis precum si varsta celor care au astfel de vise. Parintii sunt idealul fiecarui individ care a parcurs o copilarie normala, astfel  semnificatia unui astfel de vis  poate fi profunda si marcanta pentru individ. Deasemenea semnificatia visului este diferita daca persoana din vis este in viata sau nu. Interpretarea acestei categorii de vise este una personala trebuie analizate toate aspectele din vis, emotii, trairi. Totusi putem sa le impartim in doua categorii mari :

Visele in care cel visat nu mai este in viata ne vor atentiona, preveni asupra unor evenimente neplacute care vor urma in viata noastra, evenimente foarte importante care ne vor dezechilibra din toate punctele de vedere, foarte probabil divort, pierderea cuiva, despartire. Visul nu va fi neaparat o solutie de rezolvare a problemei ci mai degraba o proba emotionala, un antrenament pentru un eventual soc din viata reala.

In cazul in care cel din vis este in viata, sensul visului este unul de relationare si comunicare insemnand probleme personale a persoanei din vis, comunicare foarte defectuasa cu cei din familie, lipsa unor elemente din viata de zi cu zi, elemente care nu sunt vizibile in plan fizic si tin mai mult de sufletul fiecaruia dintre noi.

Explicarea viselor  trebuie facuta individual, sensul visului poate fi total diferit de la un individ la altul in functie de aspectele din vis dar mai ales de starea sufleteasca precum si de relatia existenta intre cel care a visat si cel prezent in vis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.