Vineri 13 este cunoscuta aproape in toata lumea ca o zi cu ghinion, dupa parearea multora fiind una din cele mai vechi superstitii. De-a lungul timpului, vineri 13 si-a confirmat de mai multe ori reputatia de zi nefasta si plina de ghinion.Inca de la inceputurile crestinismului vineri 13 are o insemnatate deosebita, la fel si numarul 13 este considerat ca fiind aducator de ghinion.

La Cina cea de taina au fost 13 persoane, cea de-a 13 fiind Iuda tradatorul, Isus a fost rastignit intr-o zi de vineri 13.

Iata aceasta combinatie intre vineri si 13 ramane o data in cara s-au consemnat lucruri extrem de rele. In Biblie Anticristul apare la capitolul 13 din Apocalipsa.

Evenimentul istoric care practic a declansat aceasta fobie fata de vineri 13 a fost macelul Cavalerilor Templieri, acesta a avut loc intr-o zi de vineri 13 ramanand astfel in istorie ca o zi in care cei care luptau in numele crestinitatii au primit o grea lovitura.

Toate aceste evenimente au intarit ipoteza ca vineri 13 are ceva malefic si negativ. In multe tari nu se organizeaza evenimente in aceasta data, unii au ajuns sa evite intru totul cifra 13, facand tot posibilul sa nu locuiasca la numarul 13 sau sa nu benificieze de aceste cifre la numarul masinii.

Unii hotelieri isi numeroteaza etajele sarind peste cifra 13, exista cazuri in care de la etajul 13 au pornit incendii sau au fost multe sinucideri in camerele acestui etaj. Vineri 13 este ziua in care la nivel planetar oamenii fac altceva decat in mod curent, multe companii reclama faptul ca in aceasta data au cele mai mari pierderi prin lipsa angajatiilor de la serviciu sau pur si simplu printr-o activitate mai redusa decat de obicei. Este o zi in care nu se recomanda sa incepi ceva sau sa pleci la drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.