Telepatia consta intr-o comunicare extrasenzoriala, la distanta cu ajutorul gandurilor. Comunicarea este directa de la un individ catre un alt individ. Desi s-au efectuat numeroase studii si s-au facut multe cercetari despre acest fenomen, situatia este destul de neclara in acest moment. Parerile specialistilor  nu sunt unanime existand si cateva ipoteze care contrazic existenta acestui fenomen.

Nume importante din domeniul psihanalizei s-au dedicat cercetarilor  acestui domeniu, cel mai important ramane totusi S. Freud care ne ofera exemple clare care sustin functionalitatea telepatiei.

Unul dintre exemple ne prezinta un barbat aflat departe de familie, care in timpul noptii are un vis in care sotia lui ii naste  copii gemeni. Departe de el in aceeasi noapte fiica  lui nastea gemeni. Probabil ca scepticii ar spune ca este vorba doar de o coincidenta, insa exemplele pot continua.

Un alt specialist in acest domeniu, este vorba de J.B. Rhine ,a reusit sa demonstreze ca nu este vorba de coincidenta, ci visele telepatice sunt o realitate. In general visele telepatice au loc intre persoanele care au o foarte puternica stare afectiva de iubire, ura sau gelozie.

Comunicarea extrasenzoriala dupa cum spune si Freud trebuie sa se faca pe plan inconstient, ascultand de aceleasi legi ; simbolizare, condensare. Probabil ca multi dintre noi am trait anumite experiente care ne-au pus pe ganduri, noaptea am visat o persoana iar a doua zi  acea persoana ne-a cautat  desi nu am vazut-o de multi ani.

Astfel de experiente sunt mai frecvente intre persoanele apropiate intre care exista o legatura afectiva. In cazul multor frati gemeni exista foarte frecvent aceasta comunicare extrasenzoriala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here