S-a intamplat in anul 1984, intr-o localitate de munte unde majoritatea populatiei traia din cresterea animalelor. In aceasta zona fiecare gospodar avea cateva petice de pamant rasfirate pe muntii din zona, locuri greu accesibile si destul de departate de sat. Era intr-o zi de marti, zi in care Dumitru avea la cosit patru barbati pe una din parcelele sale de pamant de fapt pe cea mai indepartata de sat. Pe la ora 11, Dumitru isi lua desaga cu mancare in spate si porni incet pe drumul care ducea la oamenii care lucrau pentru el. Inca de la iesirea din sat drumul era destul de anevoios, pe langa un parau care curge cand pe  stanga cand pe dreapta; in jur doar copaci care parca ascund  soarele, dar acestea au fost tot timpul asa, fiind o vale adanca intre doi munti.

Dupa circa o ora de mers, parca cerul s-a intunecat, razele nu mai patrundeau printre frunzele copacilor, Dumitru nu se simtea in apele lui, avea o senzatie ciudata, ceva nu era in regula cu el, se simtea ca dupa o betie desi nu  mai consumase alcool de circa sapte ani, dar continua sa mearga inainte prin padure singur asa cum plecase de acasa. La un moment dat avea impresia ca mai este cineva langa el, ca il urmareste, se intoarce priveste dar nimic nu era in spate; cum  mai facu doi pasi in fata  vazu un barbat care se apropia de el, desi era inca departe Dumitru ii cauta fata cu privirea  pentru a-l saluta.

Dumitru se opri din mers, nu stia ce sa faca, ar fi vrut sa fuga, dar picioarele nu il ascultau, cel care s-a apropiat de el, era tatal lui, care murise cu patru ani in urma. Din acel moment totul era in ceata, Dumitru isi adusese aminte ca a fost prins de mana dreapta si intrebat unde merge  el a raspuns ca la coasa; „si eu merg acolo ma astepta bunicul tau, unchii tai” – veni raspunsul de la cel care il tinea de mana. Toti cei de care spunea barbatul erau si ei morti.

Dumitru nu isi mai aduce aminte de nimic , decat ca s-a trezit intr-un pat de spital si din cate a inteles a fost gasit inconstient de doi vecini care coborau de la munte, medicii au spus ca a facut o criza de epilepsie, desi nu se stia bolnav de asa ceva. Pe incheietura mainii drepte de care a fost tinut avea o urma, de parca ar fi fost legat, mana era de un albastru inchis, acest aspect medicii nu l-au putut explica. Paranormal sau nu, cei care il cunosc  cred ca s-a intalnit cu cineva de dincolo desi evita sa vorbeasca despre acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.