De multe ori am auzit  rostit cuvantul destin ca urmare a unei intamplari fericite sau mai putin fericite. Avem oare fiecare dintre noi o cale de urmat, un destin si orice am face acesta nu se va schimba? Putem oare alege  calea in viata, fara sa schimbam destinul? Aceasta este intrebarea la care de-a lungul anilor au incercat numerosi vrajitori, ghicitori sa raspunda. De-a lungul istoriei au existat numeroase preziceri care ulterior s-au dovedit a fi foarte exacte. De multe ori insa deciziile unor persoane au fost influentate de preziceri astfel incat putem spune ca destinul a fost oarecum fortat.

De cele mai multe ori insa parintii alegeau un prenume la nasterea copilului pentru a-i influenta destinul, astfel de-a lungul timpului alegerea prenumelui la nastere a avut un rol foarte important pentru persoana care purta acel prenume. Si astazi exista teorii care confirma influenta numelui in succesul celui care il poarta.

Psihologii insa tin sa ne explice ca de fapt e vorba de  anumite persoane care ne-au influentat de-a lungul vietii, astfel incat, cand ajungem sa cunoastem o persoana cu un prenume identic vom asocia persoana nou cunoscuta cu persoana pe care o cunosteam deja.

In acest moment exista teorii pro si contra destin, cele pro sustin ca orice am face destinul nu va fi schimbat, poate doar drumul parcurs va fi altul dar finalul niciodata. Iar cei sceptici la acest capitol sustin ca destinul nu exista, fiecare isi face soarta fara ca aceasta sa fie influentata in vreun fel de ceva.

Daca fiecare dintre noi are un destin anume este greu de demonstrat, insa exista numeroase povestiri care tin sa demonstreze ca totusi fiecare dintre noi are destinul sau.

Astfel exista o povestire in care unui rege ii este ghicit viitorul de catre vrajitorul sau, acesta ii spune ca va trai fericit insa nu va apuca sa se bucure de batranete deoarece va muri in floarea varstei. Moartea va fi cauzata de calul sau, la auzul acestora regele porunceste sa fie dus calul la o ferma departe de palatul sau. Dupa un timp, regele este anuntat de faptul ca a murit calul, acesta intr-una din zile merge in locul cu pricina si de bucurie ca vrajitorul s-a inselat da cu piciorul in craniul calului, din craniu a scos capul un sarpe care l-a muscat de picior. Astfel in cateva zile regele a incetat din viata asa cum a prevestit vrajitorul.

Destin sau nu, greu de confirmat insa si in zilele noastre se intampla lucruri pe care avem impresia ca stiam ca se vor intampla, practic parca asteptam sa se intample …… sa fie oare destinul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.