Exista sau nu destin, avem oare ceva prestabilit in viitorul nostru? Sunt intrebari care au framantat de-a lungul timpului multe personalitati. In trecut destinul era considerat ceva care nu putea fi schimbat, modificat, viata urmand un curs anume indiferent ce am fi facut ca sa influentam viitorul.

Este greu de stiut exact daca am fi putut sa ne schimbam soarta , destinul,  facand altceva decat ceea ce am facut. In vremurile mai de demult la nasterea copiilor exista un ritual prin care era descris viitorul pe care o sa-l aibe cel nascut.

In multe din cazuri aceste preziceri s-au adeverit, cel putin asta reiese din anumite scrieri, ceva mai tarziu destinul fiind foarte des „folosit” in relatiile de dragoste.

De multe ori „destinul” era folosit ca o scuza in a motiva o decizie cu care nu erau de acord toti cei implicati. Exista insa si cateva cazuri in care destinul putem spune ca si-a demonstrat existenta, iata unul din exemple :in anul 1970 un barbat este accidentat de catre o masina si ramane infirm, pana aici nimic iesit din comun. Insa doi ani mai tarziu aceeasi persoana are un accident in aceeasi intersectie caruia nu ii mai supravietuieste. Cel mai intrigant lucru este ca  soferul este acelasi care a comis si primul accident.

Destinul nu trebuie folosit ca o scuza in a renunta la ceva, abandona o lupta. Exista ceva care ne ghideaza pe drumul pe care mergem insa pana la urma decizia ne apartine.

Am putea compara destinul cu o culoare, adica destinul nostru e sa avem culoarea rosie insa depinde de noi daca va fi rosu deschis placut sau un rosu inchis neplacut. Nu trebuie sa ne lasam condusi sau nepasatori deoarece oricum vom „trai ceea ce e scris”, viata placuta sau mai putin placuta o vom face noi in mod direct.

Nu trebuie sa confundam premonitiile sau visele premonitorii cu destinul, acestea reflecta o particica din viitor, pot fi o avertizare sau o emotie puternica care ne asteapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.